L’equip que lidera el programa Repte Experimenta és interdisciplinari i està format per professors, investigadors i tècnics de la Facultat de Química, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Investigació Química, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i de l’Escola d’Enginyeria i el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Eva Pocurull és doctora en Química per l’Universitat Rovira i Virgili. És catedràtica de Química Analítica al Departament de Química Analítica i Química Orgànica de l’URV. La seva recerca al grup CROMA se centra en desenvolupar i aplicar mètodes analítics per la determinació de contaminants en el mediambient. Des de l’any 2003 participa en programes de divulgació adreçats a alumnes d’ESO i batxillerat de la província de Tarragona.
Barbara Vastenavond es va llicenciar en Ciències de l’Art per la Universiteit Gent l’any 2000. Al 2001 va obtenir el postgrau en gestió i direcció d’empreses i institucions culturals per l’Institut d’Educació Continua de la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2003 està vinculada al departament d’Enginyeria Química de l’URV com a responsable de projectes recerca i divulgació científica del grup Interfibio. A banda és impulsora de YouMeKids, un portal de lleure i educació.
Marta Calull és doctora en Química per l’Universitat Rovira i Virgili. És Professora Titular de Química Analítica al Departament de Química Analítica i Química Orgànica de l’URV. La seva recerca al grup CROMA se centra en el desenvolupament de mètodes analítics per la determinació de drogues d’abús en mostres biològiques i mediambientals. Des de l’any 1999 participa en programes de divulgació adreçats a alumnes d’ESO i batxillerat de les comarques tarragonines, i des de l’any 2004 és la coordinadora de les activitats que ofereix la Facultat de Química als centres de secundària.
Anna M. Masdeu i Bultó és doctora en Química per la Universitat Rovira i Virgili. És Professora Titular d’Universitat de Química Inorgànica al Departament de Química Física i Inorgànica de l’URV. La seva recerca actual se centra en l’ús i transformació del diòxid de carboni. Per altra part, participa activament en activitats de difusió de la Química i projectes docents amb centres d’ensenyament secundari i batxillerat. En aquest darrer aspecte ha coordinat els projectes “QeLab: un quadern de laboratori electrònic” i “Mesurant el color: Espectrofotometria amb un telèfon intel·ligent”.
M.Carmen Bermudo és llicenciada en química i bioquímica per la Universitat Rovira i Virgili. Exerceix la seva feina com a tècnic de suport dins del grup de recerca INTERFIBIO del departament d’Enginyeria Química de l’URV. Treballa en el desenvolupament de mètodes d’extracció i detecció de proteïnes, ADN i altres molècules com amines biogèniques. Supervisa les pràctiques d’estudiants de batxillerat que realitzen projectes d’investigació als diferents laboratoris del grup de recerca. A banda participa en programes de divulgació científica a primària i ESO.
Núria Fontanals és doctora en Química per la Universitat Rovira i Virgili. Actualment és Personal de Suport a la Recerca al grup de CROMA del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV. Les seves tasques se centren en el desenvolupament de mètodes analítics per a la determinació de contaminants a baixes concentracions en mostres complexes, principalment de procedència mediambiental. En els últims anys he impartit xerrades divulgatives als centres de secundària, i des de 2014 forma part de la comissió que organitza les Jornades sobre la Química Verda a la Facultat de Química de la URV.
Laureano Jiménez és catedràtic en Enginyeria química i divulgador científic a la URV. Realitza la secció científica del programa “Bentrobats” que s’emet a 48 televisions locals catalanes. Va ser responsible de el projecte “Wolframio, un tipus amb química” amb 17 nominacions festivals de cinema (inter) nacionals i 3 premis. a banda ofereix xerrades de divulgació i tallers experimentals adreçats a diferents públics.
Carme Aguilar és doctora en Química per l’Universitat Rovira i Virgili. És professora agregada al Departament de Química Analítica i Química Orgànica de l’URV. La seva recerca al grup CROMA està centrada en dos àmbits, el primer és desenvolupar i aplicar mètodes analítics per a la determinació de drogues d’abús en mostres biològiques i mediambientals, i el segon és la determinació de diferents paràmetres relacionats amb la radioactivitat ambiental. Des de l’any 2004 participa activament en programes de divulgació, a través de xerrades o tallers experimentals, adreçats a alumnes d’ensenyament de secundari i batxillerat, així com tambñe de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.
Antonio de la Torre és llicenciat en biologia per la Universitat de Barcelona. Exerceix des de 1998 com a tècnic mediambiental a la Unitat de Gestió Ambiental i Radioisòtops de la URV. Des de 2017 col·labora en l’organització de la fira de les ciències destinada a promoure el coneixement i la sensibilització sobre naturalesa i biodiversitat al alumnes de cicle inicial i mitjà de primària.
María Eugenia Suárez-Ojeda és doctora per la Universitat Rovira i Virgili. És professora agregada d’Enginyeria Química al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació al grup GENOCOV se centra en el tractament biològic d’aigües residuals urbanes i industrials i, en particular, en la recuperació de productes de valor afegit de les aigües residuals. Des de l’any 2015 participa en programes de divulgació adreçats a alumnes de l’ESO i batxillerat i de formació professional de la província de Barcelona, ha participat al Festival Pint of Science a l’edició 2019 a Tarragona i és membre de l’Associació per a la Divulgació Científica al Camp de Tarragona.
David Gabriel és Enginyer Químic i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. És catedràtic en Enginyeria Química al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB. LA seva recerca s’emmarca en el grup GENOCOV i se centra en la caracterització, tractament i valorització de corrents gasoses mitjançant la intensificació de processos biològics en bioreactors avançats.
Joan Guillem Mayans és químic i enginyer químic format en les universitats de València i Estrasburg. Al 2021 va obtenir el seu doctorat en química organometàl·lica i des de llavors ha treballat com a divulgador científic a la universitat Rovira i Virgili i a l’Institut Català d’Investigació Química, on actualment gestiona part de la divulgació i l’educació impartida pel centre.
Mònica Campas és doctora en Química per la Universitat Rovira i Virgili. És investigadora al Programa d’Aigües Marines i Continentals (AMiC) de l’Institut de Recerca i tecnologia Agroalimentàries (IRTA) al centre de La Ràpita. La seva recerca se centra en desenvolupar biosensors i altres eines biotecnològiques per la detecció de toxines, microalgues tòxiques, virus i bactèries en aliments de la mar i en el medi ambient. Des de l’any 2022 participa en programes de divulgació adreçats a alumnes d’ESO de les Terres de l’Ebre i acull estudiants de batxillerat que volen fer el seu TDR a l’IRTA.
Laura Hernández és llicenciada en Química per la Universitat de Vigo. Es va doctorar en Química dins el programa de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili. Té experiència investigadora i també ha estat editora i autora de continguts educatius. Actualment és la responsable de Divulgació i Formació Científica de l’Institut Català d’Investigació Química. Coordina el Virtual Lab.
Ramon Palau és doctor en Tecnología Educativa per la Universitat Rovira i Virgili. És professor del Departament de Pedagogia de la FCEP i investigador al grup de recerca ARGET. Imparteix la seva docència als Màster de Tecnologia Educativa, al Màster de Formació del Professorat i al programa de doctorat en Tecnologia Educativa. Els seus temes de recerca són el Flipped Learning, les Smart Classrooms i la Competència Digital Docent.
Jordi Mogas Recalde és doctor en Tecnologia Educativa i graduat en Informació i Documentació amb menció en gestió de sistemes d’informació. Actualment és investigador postdoctoral al centre de recerca GEPS (Globalisation, Education and Social Policies), a la Universitat Autònoma de Barcelona, i forma part d’ARGET (Applied Research Group in Education and Technology). Imparteix docència al departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili (professor associat) i al màster d’Educació i TIC de la Universitat Oberta de Catalunya (professor col·laborador).
El programa també compta amb una sèrie d’empreses padrines vinculades al sector químic i biotecnològic que col·laboren amb el programa.
Copyright © 2025 | MH Purity WordPress Theme by MH Themes