Es busquen joves científics per resoldre el crim dels Horts

Convertiu-vos en aprenents de la policia científica aquesta Setmana de la Ciència!

Teniu fusta de científics i científiques? Ajudeu a resoldre el cas dels Horts.

La policia local del poble de Selvamar busca aprenents de científics per donar suport a l’únic membre de la policia científica de la seva comissaria. El cas de la mort del veí del poble Magí Igual, voluntari d’una associació per la defensa del medi ambient, s’ha de resoldre abans del proper ple de l’ajuntament previst pel 3 de desembre de 2021 i encara hi ha molt per fer.

-> Descarregueu la notícia del crim (fictici) per posar-vos al dia.

Edat recomanada: ideal per a 6è de primària fins a 2nESO (10-14 anys), ja que entendran tot el material i podran fer associacions sols tot i que sempre han d’estar accompanyats d’un adult a l’hora de fer els experiments. Si participeu en família, ho podeu fer amb nens i nenes més joves si els ajudeu a relacionar les dades.

Com participar:

  1. Inscriviu-vos com a particular (categoria famílies) o classe (categoria escola) per rebre el dossier amb l’informe forense i policial, un dossier d’aprenent de policia científica amb les proves i experiments a realitzar i les instruccions pel professorat i les famílies. Inscripció aquí
  2. Reviseu tota la documentació i feu les proves de laboratori pertinents per intentar esbrinar el motiu del crim, qui són els sospitosos, on va morir en Magí, etc… Tot i que creieu saber qui és el culpable, cal trobar proves incriminatòries per convèncer a un jurat, per tant, heu de fer tots els experiments.
  3. Presenteu les vostres conclusions abans de la mitjanit del 3 de desembre de 2021 fent servir aquest formulari.

-> Inscripció per rebre el material del cas

Què podeu guanyar:

Els participants que resolguin correctament el crim i comuniquin les seves conclusions abans del 3/12/21 entraran en un sorteig i optaran als següents premis:

  • Categoria Escola: Un taller d’experiments amb 5 reptes científics d’una hora de durada per la classe guanyadora a les instal·lacions de l’escola realitzat per membres de l’equip del Repte Experimenta i cinc jocs de PlastiXNatura.
  • Categoria Famílies: Un pack d’entrades dobles per a Port Aventura i un joc de PlastiXNatura per a 1 família. 
  • PREMI Extraordinari a la ORIGINALITAT

El jurat premiarà amb un extra pack d’entrades dobles a Port Aventura i un joc de PlastixNatura al participant o equip que comparteixi la seva investigació a les xarxes de la forma més original! Podeu compartir un vídeo, una foto, una notícia, un muntatge de fotos, un podcast de ràdio, un informatiu televisat…. deixeu volar la vostra imaginació!

Cal que feu la compartició de forma PÚBLICA a Twitter, Facebook o Instagram abans del 3 de desembre de 2021  amb l’etiqueta #CrimExperimenta i mencioneu a @retoexperimenta

El poble de Selvamar us necessita!

Quan es publicarà el nom dels guanyadors?

Els guanyadors es donaran a conèixer el 9 de desembre de 2021.

Amb la col·laboració de:


Notícia fictícia creada en el marc de l’activitat “El cas dels Horts” per la Setmana de la Ciència 2021

Leave a comment

Your email address will not be published.


*