Fira Experimenta

Nens i nenes descobrint el pH de solucions durant la Fira Experimenta - Foto: JESUS GARCÍA

La Fira Experimenta és un esdeveniment obert al públic on famílies amb nens podran manipular i experimentar per entendre el fonament científic dels experiments exposats pels alumnes que han participat al Repte Experimenta a l’aula. D’aquesta manera el programa amplia el seu àmbit d’actuació a la societat.

De tots els equips d’ESO participants, cada institut o col·legi seleccionarà 5 vídeos d’experiments per concursar. S’ha optat pel format concurs, ja que en aquestes edats (11-13 anys) la competició crea un al·licient i ajuda a incrementar la motivació dels alumnes per aconseguir el seu objectiu.

Com a cloenda de la Fira Experimenta es lliuren els premis Experimenta als 3 millors equips de joves divulgadors científics entre totes les escoles participants.

Els premis, apadrinats per empreses del pol petroquímic de Tarragona, oferiran una petita dotació econòmica a les escoles guanyadores per impulsar l’experimentació i que servirà per a la compra d’equipament científic o materials pel laboratori.

A més, gràcies a la col·laboració amb l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), els alumnes guanyadors podran gaudir d’un campus científic d’estiu gratuït a les seves instal·lacions.