Experimenta a casa: IX taller familiar d’experiments en streaming

Viernes 13 de enero de 2023 a las 19h

Per què el foc s’apaga? I perquè hi ha focs que no s’apaguen?  Per què el cafè i la llet es mesclen però l’oli i el vinagre no? Per què quan ens tirem a la piscina de panxa ens podem fer mal? I sabeu si els ulls ens poden enganyar?

Si voleu ajudar-nos a trobar resposta a aquestes cinc preguntes, apunteu-vos al XI Taller d’experiments en streaming via YouTube que es farà el divendres 13 de gener de 2023 a les 19h. Aplicarem el mètode científic i experimentarem amb materials que tots teniu per casa per entendre què és una reacció de combustió, l’efecte Joule, la immiscibilitat, la tensió superficial i la refracció de la llum.

Aquests són alguns dels conceptes que Eva Pocurull professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV us aproparan tot experimentant durant la novena edició dels Tallers “Experimenta a casa”.

Per participar al taller és necessari inscriure-s’hi prèviament aquí

Des de casa, podreu fer els experiments pas a pas, de la mà de l’Eva i la Barbara. Per saber quins materials necessitareu, feu la inscripció al taller per obtenir el llistat de tots els materials que es faran servir.

L’edat recomanada per participar al taller és de 6 a 12 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat que els participants facin preguntes a través del xat.

Amb la col·laboració de:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*