Experimenta a casa: X Taller d’experiments – Especial 11F

Especial Dia Internacional de les Dones i les Nenes en ciència

Sis investigadores. Sis reptes científics. En el marc de l’11F, el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en ciència, us apropem tot experimentant al camp de treball de 6 investigadores partint d’una paraula científica que les identifica.

Crearem neu artificial per descobrir algunes propietats dels polímers. Farem adob natural per transformar els residus en recursos. Encendrem un terrós de sucre per parlar de catalitzadors. Calcularem l’energia d’una reacció. Experimentarem per saber com el sabó és clau per eliminar els virus, mentre descobrim què són els microorganismes. I intercanviarem líquids de recipients sense tocar-los per entendre el flux laminar.

Aplicarem el mètode científic i experimentarem amb materials que tots teniu per casa.

  • Data: divendres 10 de febrer a les 19h
  • Lloc: en streaming a YouTube
  • Durada: 1h15

Per participar al taller és necessari inscriure-s’hi prèviament aquí

Des de casa, podreu fer els experiments pas a pas, de la mà de l’Eva i la Barbara. Per saber quins materials necessitareu, feu la inscripció al taller per obtenir el llistat de tots els materials que es faran servir.

L’edat recomanada per participar al taller és de 10 a 15 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat que els participants facin preguntes a través del xat.

Taller especial a càrrec d’Eva Pocurull professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV, amb la participació especial de Teresa Gea (UAB), Yaiza Castillo (ICM-CSIC), Carlota Odena (ICIQ), Laura Evangelio (Dow), Maria Besora (URV) i Sumpta Mateos (URV).

2 Comments

  1. Hola! Veig que les dates són passades. És correcte?
    Gràcies.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*