Experimenta a casa: XV taller d’experiments familiar en streaming
Taller en el marc de la Setmana de la Ciència 2024
Sabeu per què es posa sal a les carreteres en previsió de neu? O per què ens enfonsem a les sorres movedisses? I penseu que l’aigua sempre mulla?
De la mà de l’Eva Pocurull professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV, experimentareu per donar resposta a aquestes i d’altres preguntes i entendre conceptes com a la tensió superficial, el fluid no newtonià, el punt de fusió / solidificació de l’aigua i les reaccions de combustió.
Per saber quins materials necessitareu, cal descarregar el llistat de materials (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Així podreu tenir-los a punt i fer els experiments pas a pas via YouTube.
Per fer el taller descarrega el llistat de materials
L’edat recomanada per participar en el taller és de 6 a 12 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.
El taller compte amb un intèrpret de llengua de signes en català per tal de garantir l’accessibilitat de famílies amb infants amb discapacitat auditiva.
Taller emès en directe via YouTube el 15 de novembre de 2024.
Quiero aprender cosas sobre la ciencia
Para que la nieve no se acabe convirtiendo en placas de hielo, tiran sal, ya que la sal, no derrite el hielo, sino que evita su formación (cuando la sal (cloruro de sodio) entra en contacto con el hielo, los iones se agrupan alrededor de las moléculas, y la sal bloquea las moléculas de agua de formar cristales de hielo sólido)