Repte Experimenta a l’aula

Explosió d'un volcà amb una reacció química - foto: ALBA MARINÉ / DIARI DE TARRAGONA Explosió d'un volcà amb una reacció química - foto: ALBA MARINÉ / DIARI DE TARRAGONA

El Repte Experimenta a l’aula ofereix als col·legis i instituts un programa bianual de 4 sessions de 2 hores de durada cadascuna (en les seves instal·lacions) durant 1 mes utilitzant l’experimentació i el mètode científic per apropar la ciència als alumnes.

Els aprenentatges basats en el learn by doing (aprendre fent) afavoreixen la motivació dels alumnes i generen coneixements més profunds. Aquest bateig experimental de l’alumnat es fa de la mà de padrins i padrines científiques vinculats a el món acadèmic i empresarial.

Gràcies a aquesta figura que apadrina un equip de màxim 4 alumnes es pot treballar de forma individualitzada durant 2 de les 4 sessions. Així, el coneixement es construeix a partir de l’experiència i l’exploració, de l’assaig i error, de l’anàlisi i l’execusió en grups reduïts.

Això afavoreix que l’alumnat es mostri més receptiu a les explicacions i el situa al centre de l’aprenentatge, aconseguint que aquests tinguin la capacitat de reflexionar, contrastar, compartir idees i investigar. A més facilita l’atenció a la diversitat incloent a alumnes amb qualsevol tipus de discapacitat.