Fira Experimenta 2024

Divendres 14 de juny de 2024

Sereu capaços d’enlairar un coet gràcies a la tercera llei de Newton? O produir hidrogen amb una pila i aigua? O encendre un llum LED amb llimones per entendre el concepte de la conductivitat? O fer neu artificial amb polímers absorbents? I fins i tot recrear la creació d’una illa volcànica? Aquests son alguns de les 32 experiments que podreu fer de la mà d’alumnes d’ESO.

A més, podreu jugar al joc Sustainable Kings, que convida els participants a pujar a l’ecobus i resoldre reptes mediambientals vinculats amb l’aigua tot experimentant.

Aquests i molts més reptes us esperen a la III Fira Experimenta que organitzem el divendres 14 de juny de 2024 de 17h a 19h al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona.

Amb el vostre passaport de científic aprenent a la mà, podreu passar pels diferents tallers on joves científics en potència de 10 instituts del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Barcelona* i els seus padrins científics** us esperen per reptar-vos científicament! Si aconseguiu superar 6 reptes, rebreu un premi a la carpa d’informació! I si participeu al concurs ‘FotoExperimenta’, podreu entrar al sorteig d’entrades a Port Aventura!

A més, fareu de jurat per triar l’equip de millors joves divulgadors científics i atorgar el Premi Experimenta del públic.

A què espereu per reservar-vos la data!!


Data: Divendres 14 de juny de 2024 de 17h a 19h

Programa:

17:00-19:00: 32 Tallers d’experiments, joc d’escape “Splash Craft” (36 places) i Concurs ‘FotoExperimenta’
19:15-19:30 Proclamació d’equips guanyadors dels Premis Experimenta i sorteig entrades Port Aventura

Lloc: Porxo Edifici N3 Facultat de Química, Campus Sescelades, Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) – Accés pel C/ Marcel·lí Domingo 2)

Edat recomanada: famílies amb nens i nenes de 5 a 12 anys

És un esdeveniment d’entrada lliure i gratuïta amb tallers oberts. 


* Instituts participants:

  • Camp de Tarragona: Lestonnac-l’Ensenyança, IES Mediterrani, Maria Rosa Molas, Teresianes de Tarragona, IES Torredembarra i IES Altafulla
  • Terres de l’Ebre: Col·legi Teresià Tortosa
  • Barcelonès: FEDAC Sant Andreu, INS Josefina Castellví i Piulach
  • Vallès Occidental: Escola Sant Gabriel Ripollet

** Empreses i entitats padrines: BASF, BioTech BioSecurity, Consorci d’Aigües de Tarragona, Dupont Water Solutions, Elix Polymers, Ercros, Grup Gomà-Camps, Institut Català d’Investigació Química, Institut de Recerca i tecnologia Agroalimentàries, Messer, UraisUniversitat Autònoma de Barcelona i Universitat Rovira i Virgili

Amb la col·laboració de:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*