I Fira Experimenta

Converteix-te en científic aprenent!

Sereu capaços d’enlairar un coet amb una reacció química de vinagre i bicarbonat? O guanyar una cursa amb un cotxe propulsat per aire? I què en penseu d’extreure l’ADN d’un plàtan?

O també separar colors fent servir filtres de cafè i aigua? I fins i tot, crear una serp amb sucre, alcohol i bicarbonat?

Aquests i molts més reptes us esperen a la I Fira Experimenta que organitzem el divendres 10 de juny de 2022 de 17h a 19h al Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona.

Amb el vostre passaport de científic aprenent a la mà, podreu passar pels diferents tallers on joves científics en potència de 6 instituts del Camp de Tarragona* i els seus padrins científics** us esperen per reptar-vos científicament! Si aconseguiu superar 6 reptes, entrareu en un sorteig de pacs d’entrades dobles per a Port Aventura!

A més, fareu de jurat per triar l’equip de millors joves divulgadors científics i atorgar el Premi Experimenta del públic.

A què espereu per reservar-vos la data!!


Data: Divendres 10 de juny de 2022 de 17h a 19h

Programa:

17:00-19:00: Tallers d’experiments
19:15-19:30 Proclamació d’equips guanyadors dels Premis Experimenta i sorteig entrades Port Aventura

Lloc: Porxo Edifici E3, Campus Sescelades, Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) – Accés pel C/ Marcel·lí Domingo

Edat recomanada: famílies amb nens i nenes de 5 a 12 anys

És un esdeveniment d’entrada lliure i gratuïta amb tallers oberts sense inscripció prèvia.


* Instituts participants: Institut Tarragona, Institut Ramón de la Torre, Institut Mar de la Frau, La Salle Tarragona, Pare Manyanet i La Salle Torreforta

** Empreses i entitats padrines: BASF, BioTech Security, Consorci d’Aigües de Tarragona, DOW, Dupont Water Solutions, Elix Polymers, Ercros, Grup Gomà-Camps, Institut Català d’Investigació Química, Messer, Urais, Universitat Rovira i Virgili

Amb la col·laboració de: Port Aventura i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología -Ministerio de Ciencia e Innovación

2 Comments

 1. Hello, I would like to come with my 8 and 4 year old to the event. Do we need to book a place?

  • Repte Experimenta 31 maig 2022 at 09:49

   Dear Katy,

   We will be very happy to welcome you. It’s a free event and you do not need to book a place. There will be about 20 different short open workshops.
   See you on Friday June 10th!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*