Llums, càmera… acció!

Gravació de les càpsules d’alfabetització científica

Rodatge de la càpsula "Què és el pH?" - foto: Barbara Vastenavond

Què és el pH? Com funciona la pressió? Com fem servir els factors de conversió? Aquestes són algunes de les preguntes què l’equip del Repte Experimenta vol respondre en nou càpsules d’alfabetització científica.

Durant les darreres 48 hores el laboratori de docència del Departament d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili es va convertir en un plató amb el repte de rodar vídeos de màxim dos minuts on es parla de principis científics partint d’una demostració.

L’objectiu de les càpsules és oferir recursos als instituts i alumnes de 1r i 2n d’ESO per treballar els conceptes del currículum escolar d’una manera alternativa. Està previst que les càpsules s’emetin a partir del proper mes de novembre i al llarg del curs 2020-2021.

Les càpsules formen part del programa Repte Experimenta que aposta per despertar vocacions científiques a l’ESO mitjançant l’experimentació.

La novetat del Repte Experimenta radica en els padrins i padrines, investigadors i professionals que participen d’una forma activa apropant així el món de la Química, l’Enginyeria, la Biologia, l’Enologia, la Biotecnologia, les Matemàtiques o la Física als estudiants de secundària.

El programa, impulsat per la Universitat Rovira i Virgili, l’apadrinen les empreses Elix Polymers, Dupont Water Solutions, BASF, Messer, l’Unitat de Radioquímica Ambiental i Sanitària, Goma-Camps i el Consorci d’Aigües de Tarragona

Leave a comment

Your email address will not be published.


*