Mini Fira Experimenta 2021 en streaming

Dotze Joves divulgadors científics guanyadors dels Premis Experimenta 2021

Teniu curiositat per conèixer els guanyadors del Premis Experimenta 2021 als millors joves divulgadors científics?

Us esperem a la Mini Fira Experimenta el proper divendres 18 de juny de 2021 a les 19h per experimentar de la seva mà.

Entre els 159 equips que han participat aquest curs de la mà de 98 padrins científics  en el programa Experimenta a l’aula impartit a 6 escoles del Camp de Tarragona, tres equips han rebut la distinció per part del jurat format per  Laura Hernández de l’ICIQ, Conxita Esteve de BASF, Verònica Gómez de Dupont Water Solutions, Rafael Hernández d’ELIX polymers i Eva Pocurull de la URV.

Els voleu veure en acció? Inscriviu-vos al la Mini Fira Experimenta en streaming!

  • L’equip format per Núria Angelergues, Ayelen Chuquimia, Laia Navarro i Irati Oriol de l’escola Pare Manyanet guanyadors del Premi BASF Experimenta us reptarà a fer un líquid no newtonià fluorescent.
  • L’equip format per Uxía Fité, Alejandro Jiménez, Maria Jiménez i Naia Sirvent  de l’Institut Ramón de la Torre, guanyadors del Premi DUPONT Experimenta us sorprendrà amb un llum de lava amb bombolles ballarines!
  • L’equip format per Aina Brotons, Maria Carmona, Isaac Colet i Dayron Gabarri de l’Institut Tarragona,  guanyadors del Premi ELIX Experimenta us deixarà bocabadats amb el pes que poden arribar a aguantar uns ous sense trencar-se!

I entre connexió i connexió amb les escoles, l’Eva Pocurull professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV us sorprendran amb unes estrelles fetes amb ciència.

Elles es connectaran en streaming via YouTube des d’una aula del Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili per posar el mètode científic en pràctica apropant fenòmens científics com la tensió superficial i l’absorció.

Des de casa, podreu fer els experiments pas a pas, de la mà dels alumnes i l’Eva i la Barbara. Per saber quins materials necessitareu, feu la inscripció al taller per obtenir el llistat de tots els materials que es faran servir.

L’edat recomanada per participar al taller és de 6 a 12 anys i es recomana que hi hagi un adult present durant la realització dels experiments.

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat què els participants facin preguntes a través del xat.

I a més, des de casa podreu votar a l’equip d’alumnes que millor ho hagin fet i així lliurarem el Premi del Públic ofert per Port Aventura.

Amb el suport de:

Amb la col·laboració de:

1 Comment

  1. Endavant cientifics

Leave a comment

Your email address will not be published.


*