Perquè és necessari reciclar el plàstic?

Descoberta del procés de reciclatge a les plantes de reciclatge

Sabíeu que una ampolla de plàstic trigarà cinc-cents anys a degradar-se o que la bossa de la compra pot durar entre 50 i 150 anys depenen del material amb el qual està feta? Déu-n’hi-do! Tenen més vida que nosaltres!

Per què triguen tant a degradar-se els plàstics?

El plàstic és un material format per cadenes de molècules grans que es van unint entre elles formant una espècie de xarxa molt resistent difícil de ser trencada pels enzims de bacteris i animals. Per tant, llançat a qualsevol lloc, s’acumularan en el nostre entorn, envaint els nostres rius i mars on perillarà la nostra fauna marina.

Un bon reciclatge del plàstic permet la reconversió a nous productes

Alguna vegada us heu parat a pensar quin destí té el plàstic que utilitzem a casa cada dia i quina serà la seva vida?

Si a casa fem una bona separació dels plàstics, arribaran a les plantes de reciclatge on podran ser seleccionats depenen de les seves propietats i després de patir un procés de triturat i rentat, podran ser reconvertits de nou, per donar vida a nous productes com altres envasos, roba i sabates, mobles, complements, peces d’automòbil, etc.

Així doncs, fent una bona separació dels nostres residus, ajudarem al nostre planeta i evitarem un consum més gran de matèria primera. En definitiva, el que hem de fer és un bon reciclatge i així, contribuirem a reduir, reutilitzar i recuperar.

Gràcies al reciclatge fem un procés de recol·lecció i transformació de materials per ser convertits en nous productes minimitzant la generació de residus contaminants.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*