Què és la densitat?

Descobrim perquè alguns objectes suren i d'altres no

Què és la densitat

Sabeu perquè alguns objectes suren a l’aigua i d’altres no? La clau està en la seva densitat.

La densitat és una propietat específica de cada substància que indica la relació entre la massa i el volum que ocupa. Com més massa i menys volum tingui aquesta substància, la densitat serà més gran.

Sabíeu que podem modificar la densitat d’un líquid? Una de les formes de modificar la densitat d’un líquid, per exemple, és dissoldre sal.

Una altra forma que la densitat d’un líquid canviï és convertint-lo en sòlid. Si introduïm un glaçó en un got amb aigua flota! I és perquè la mateixa substància (aigua) té una densitat més petita quan és sòlida que quan és líquida. Això ens permet fer patinatge sobre gel als llacs i rius gelats.

Com heu vist tots els objectes tenen densitat i aquest és el principi que ens permet saber, sense necessitat de provar-ho abans, si un objecte sura sobre l’altre: penseu que aquest aspecte és extremadament rellevant per exemple a la construcció de barques, vaixells i submarins, per conèixer el contingut d’alcohol del vi, per saber el contingut de sucre d’un suc o per explicar per què plou cap a baix

Leave a comment

Your email address will not be published.


*