Repte Enigmàtics: desxifra enigmes científics

Nou concurs que posa el llenguatge científic en joc

El llenguatge científic en "joc"

Sabíeu que els científics tenen un llenguatge específic per transcriure els seus experiments? De fet, és un llenguatge que tots els investigadors arreu del món entenen indiferentment de la llengua materna que parlin.

Així que aquest mes de maig de 2020, el nostre equip us repta a desxifrar 8 enigmes basats en aquest llenguatge científic. Sereu capaços d’esbrinar què us volem dir?

Com participar al Repte Enigmàtics:

  1. Cada dilluns i dimecres de maig publicarem un enigma a les nostres xarxes d’Instagram, Facebook i Twitter.
  2. Desxifreu-lo i publiqueu la resposta com a comentari al nostre post d’Instagram, Facebook o Twitter entre dilluns i dijous de la setmana de la publicació de l’enigma.

En aquesta càpsula d’alfabetització científica trobareu les eines per resoldre l’enigma. Heu de trobar els elements o productes dels quals estem parlant.

Què podeu guanyar:

Qui resolgui correctament l’enigma setmanal abans del divendres de cada setmana (dia en que es publica la solució) entra en un sorteig per guanyar 2 entrades per anar a Port Aventura (PortAventura decidirà la data d’ús en funció de l’aforament màxim permès), el joc d’edició especial d’aniversari Quimicefa amb 100 experiments, el llibre 100 preguntes de física (Cossetània) i el llibre 100 preguntes de química quotidiana (Cossetània).  

Quan es publicaran els resultats del sorteig?

Els resultats del sorteig es publicaran a les xarxes el 29 de maig de 2020.


Repte Enigmàtics PRO:  

  • Us reptem a crear un enigma basat en el llenguatge científic.
  • Envieu-lo abans del 29 de maig de 2020 per correu electrònic junt amb el vostre nom, curs i edat.
  • L’equip d’investigadors del Repte Experimenta seleccionarà els 5 millors enigmes i els publicarà al seu Instagram el 1/06/20.
  • L’enigma que més vots rebi entre el 1 i 15/06/20, guanyarà 2 entrades per anar a Port Aventura (PortAventura decidirà la data d’ús en funció de l’aforament màxim permès).

Empreses col·laboradores:

Enigma #1:

Enigma #2:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*