Un taller d’experiments en remot convertirà els nens i nenes en científics

Activitat en el marc de la Setmana de la Ciència 2020

Enguany l’equip del Repte Experimenta se suma a la Setmana de la Ciència de la mà del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili desafiant els nens i nenes amb cinc reptes científics durant una taller en directe -en línia.

Des d’una aula de la Universitat Rovira i Virgili, Eva Pocurull investigadora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV i Barbara Vastenavond, del Departament d’Enginyeria Química de la URV proposaran cinc experiments a les famílies amb nens i nenes que es connectin des de casa el divendres 20 de novembre de 2020 a les 19h.

Durant una hora posaran el mètode científic en pràctica reptant a grans i petits, entre d’altres, a moure un paper amb un globus sense tocar-lo, inflar un globus o apagar unes espelmes sense bufar.

D’una forma amena el taller pretén apropar fenòmens científics experimentant amb una reacció àcid-base, l’electricitat estàtica o la tensió superficial.

D’aquesta manera l’equip del Repte Experimenta aporta el seu gra de sorra a fomentar vocacions científiques  durant una Setmana de la Ciència  amb poques activitats prescencials degut a la pandèmia.

L’edat recomanada per participar al tallers és a partir de 6 anys i es recomana que els menors vagin acompanyats d’un adult.

Per participar al taller és necessari inscriure-s’hi prèviament aquí

Un cop inscrits es facilitarà l’enllaç a la sessió i tot el material necessari per realitzar des de casa els experiments (productes bàsics que tothom acostuma a tenir a casa). Entre experiment i experiment hi ha la possibilitat què els participants facin preguntes a través del xat. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*